але є питання, є відповідь.
Користуючись таким Вашим настроєм, хочу змінити вектор нашої беззмістовної суперечки та задати декілька питань, які можливо, нарешті, внесуть ясність в демагогію.
Для більшої конкретики задаватиму питання особисто від себе особисто Вам; для кращого розуміння, використовуватиму Вашу манеру дискусії; питання буду коментувати, з метою внесення ясності своєї позиції щодо цих питань (сподіваюсь, що нарешті Ви дасте на них відповіді):
Отож:
1) За що я повинен поважати Вашого упиря Шухевича?
1.1) За те, що він протягом року нищив кровно близький мені народ (моя мати білоруска)?
1.2) Як ці його дії можна назвати "боротьбою за Українську Державу", а його особисто "воїном-самостійником"?
1.3) Чи Вам відомо, що в Білорусі усі ці батальйони допоміжної охоронної поліції, люди і досі називають не інакше, як "карателі"?
1.4) Чому Ваше націоналістичне кодло, ніяк не може зрозуміти банальну річ, що значну частину українців на побутовому рівні об'єднують дружні та родинні зв'язки з білорусами та росіянами? І що ці люди ніколи не сприйматимуть їх як ворогів.
2) За що я повинен поважати узурпаторську, людожерську конторку ОУН (б) та її керовніка С.Бандеру?
2.1) За те що вони комплектували своїми кадрами вищезгадані батальйони допоміжної охоронної поліції (нагадаю, Україна на цей час вже була окупована гітлерівцями, а Ви тут розпинались, що у питанні співпраці з іноземними арміями не до українців мова і що вони знову ж таки взірець воїнів самостійників). Невже Ви нахабно брехали?
2.2) Чому УПА, як бойове крило ОУН було сформовано лише в кінці 1942 року, а діяти почало лише в 1943 році? Чим вони займались весь цей час? Палили цілими вьосками білорусів, східних українців, евреїв та інших, хто заважав "тісно співдіяти з Націонал-Соціалістичною Велико-Німеччиною, що під проводом Адольфа Гітлера творить новий лад в Европі"?
2.3) Може ця повага має базуватись на тому факті, що в 1944 році був відданий наказ на знищення українців зі Сходу - «східняків» в лавах ОУН-УПА. То і тепер Ваша "бандерівська" зграя так вчинить, якщо східняки, якимось чином Вас підтримають?
2.4) За що Бандера був випущений німцями з концтабору у 1944 році, в той час як сотні тисяч інших в'язнів там були замордовані.
2.5) Як Ви прокоментуєте конфлікт між збройними формуваннями Бульби-Боровця та Бандери?
2.6) Чи не вбачаєте Ви у цьому конфлікті та інших діях, власне узурпаторську, антиукраїнську суть ОУН, яка на кшталт НДСАП та КПСС (тиранічних режимів), тяжіла до однопартійності, одноголосності та одноголовості!
2.7) Як Вам вдається одночасно засуджувати СРСР та його політику і при цьому нести його суть та зміст - диктатуру та "вождизм"?
3) Що Ви націоналісти реально можете запропонувати народу України і державі Україна?
3.1) Радянсько-швондерівські мітинги та популізм на тему "вороги України" та інший словесний пронос?
3.2) Створення та популяризацію за радянськими шаблонами міфів на зразок: тричі зрадників УСС-УГА, ОУН-УПА та славнозвісних дивізійників, які захищали Україну у Словакії та Югославії?
3.3) На які реальні дії Ви здатні? В темному під'їзді або натовпом розбити голову людині, яку Ви на свому шабаші призначили "ворогом"?
3.4) За допомогою збройних сил інших держав мстити своїм ідеологічним опонентам (знову згадаємо українців в лавах армій Австрії та Німеччини)?
3.5) Писати доноси окупаційній владі на "ідейно інших" земляків (згадаємо Талергоф та Терезин і як люди до них потрапляли)?
3.6) Попри все це пафосне словоблуддя, прийшовши місцями до влади у нетверезому стані нападати на ДАЇшників, брати хабарі для вирішення "земельних питань", тощо. (згадаємо славнозвісну ВО "Свобода")
4) Хто Ви зрештою такі і за кого Ви себе маєте, що берете на себе відповідальність навішувати ярлики типу "ворог України"? Хто Вам дав право вважати, що Ваша "істина" єдиновірна?
5) Чому Ви особисто відверто упереджено сприймаєте дійсність і виходячи з власних фантазій просуваєте якісь теорії? (згадаємо , як приклад, Вашу відверто упереджену оцінку "російській дійсності" на основі фільму про Чапаєва)
5.1) Чому Ви нахабно і безсоромно ображаєте людей, які з Вами поводять себе абсолютно адекватно? Це і є взірець рівня виховання справжнього націоналіста-патріота?
5.2) Чому Ви безвідповідально приписуєте людям якісь непритаманні для них риси?
6) Прокоментуйте вірш дійсно патріота України, який таврував великоросійський шовінізм та викривав злочини НКВС, іменем якого названо вулицю у Львові - Василя Симоненка:
Я зустрічався з вами в дні суворі,
Коли вогнів червоні язики
Сягали від землі під самі зорі
І роздирали небо літаки.
Тоді вас люди називали псами,
Бо ви лизали німцям постоли,
Кричали "хайль" охриплими басами
І "Ще не вмерла…" голосно ревли.
Де ви ішли — там пустка і руїна,
І трупи не вміщалися до ям, —
Плювала кров'ю "ненька Україна"
У морди вам і вашим хазяям.
Ви пропили б уже її, небогу,
Розпродали б і нас по всій землі,
Коли б тоді Вкраїні на підмогу
Зі сходу не вернулись "москалі".
Тепер ви знов, позв'язувавши кості,
Торгуєте і оптом, і вроздріб,
Нових катів припрошуєте в гості
На українське сало і на хліб.
Ви будете тинятись по чужинах,
Аж доки дідько всіх не забере,
Бо знайте — ще не вмерла Україна
І не умре!
6.1) Не впізнаєте у цих словах свою справжню гнилу суть?
Наперед вдячний, за Ваші ґрунтовні відповіді за тим же порядком та змістом, як я задав питання!