Але я говорив вище не про плебейський псевдопатріотизм. а про принципи....
Так одне походить від іншого. Совкова ментальність. Так звикли жити і інакше вже не можуть. Тільки пустеля, тільки 40 років...
Козацькі посиденьки |
Привет, Гость! Войдите или зарегистрируйтесь.
Вы здесь » Козацькі посиденьки » Политика » 5 патологій українського патріотизму
Але я говорив вище не про плебейський псевдопатріотизм. а про принципи....
Так одне походить від іншого. Совкова ментальність. Так звикли жити і інакше вже не можуть. Тільки пустеля, тільки 40 років...
Це скоріш ментальність плебеїв і натовпу. Совковість це дуже конкретно - патерналізм і восхвалення свого рабського стану, небажання аналізувати події навколо себе....
Ну й просте контрольне питання для визначення совковості - "Хто є гіршим (кращим) Сталін чи Гітлер ?"
"Хто є гіршим (кращим) Сталін чи Гітлер ?"
Для кого? Який метод оцінювання?
Для кого? Який метод оцінювання?
Там й оцінювати не треба ))))))
Людина аналізує не те, що йому особисто зробив один чи інший, а у світлі загальнолюдських гуманістичних цінностей. Якщо приміряти до себе - це вже теж певна ознака недалекості..... А відповідно й висновок.
Плюс відповідь потребує щирості або наївності, а людина , яка зрозуміла, що закладено у запитанні може спрогнозувати вірну відповідь, хоча так сама і не мислить....
Отредактировано Хоперець (2013-04-26 17:19:05)
Питаннячко за філосовським змістом майже дорівнює : "Де скажений собака лагідніший? З боку хутра, чи у іклах?". Тому легко і природньо натрапити на запрограмовану відповідь : "Той, що у власній буді, бо лагідний, малий і скрізь пухнастий. Отже - Степан Бандера!". Увага! Вірна відповідь:
Пам`ятаємо, що за справжньою "арійською" традіцією цирк - це місце, де задля розваги гинуть звитяжці-гладіатори.
Людина аналізує не те, що йому особисто зробив один чи інший
Не особисто... Час, народ, пропаганда...
Не особисто... Час, народ, пропаганда...
Так власне! О цо ходзі! Людина має робити висновки, а не ретранслювати думку "більшості" чи "ящика".
І Бандера чи Пьйотр 1 тут ні при чім. Питання конкретне з двох!
Я, між іншим, не просив відповідь. А лиш дав зразок тесту.....
Отредактировано Хоперець (2013-04-26 17:19:19)
Так власне! О цо ходзі! Людина має робити висновки, а не ретранслювати думку "більшості" чи "ящика".
Ви не розумієте моєї думки...
Для німців 30х Гітлер хто? А хто Сталін? Для радянських людей у 1945 році Сталін хто? А хто Гітлер? Для репресованого у 1937 Сталін хто? А хто він же, для не репресованого? У 1991 в Україні, а у 2011... а у Криму, а у Львові, а у...? Хто Гітлер для тих, хто на вул. Стефаника написав "Адольф проснись", а для того хто написав "мамаязігую"?
Нічого Ваше питання не визначає.
Визначає совковість, якщо вам зрозумілий цей тип людей.
Бо не можна вибирати між люципером і дияволом , бо все рівно вони один біс.
Ті хто Гітлера славлять убогі відморозки , не кращі за сталіністів.
Отредактировано Хоперець (2013-04-26 17:31:42)
Бо не можна вибирати між люципером і дияволом , бо все рівно вони один біс.
Знову ж таки, кому обирати? Поінформованість має значення?
Зрештою було таке обговорення на форумі. Знайдіть, там Кірзяк мені все популярно пояснив.
От Вам приклад, Ви задаєте це питання двом підліткам, одному зі Львова, другому з Харкова, обидва досить помірні у навчанні та відносно далекі від політики та історії... Цікавляться переважно дівчатами.
Дано:
1) Львівський якимось чином потрапив на щорічну реконструкцію бою під Бродами. Бачить там гарних українських хлопців, у гарній хформі, на якій зображено лева. Питає, хто це? Йому відповідають - дивізія "Галичина". Також він бачить інших обірванців, які переміщаються переважно табуном... А це хто? Відповідають - краснюки та окупанти.
Дома він заходить у гуглю, знаходить у вікі інфо про дивізійників, читає... українська дивізія, бла-бла-бла, патріоти України, бла-бла-бла... присягали особисто Гітлеру. Якщо осилить, то перейде на ОУН, далі на Бандеру (про якого вже багато чув і навіть знає, що то йому пам'ятник на "привокзальній"), знайде Акт проголошення Незалежності... "творити новий лад в Європі... разом з... Хай живе..." А про Сталіна він вже знає - президент Росії, який влаштував голодомор в Україні та висилав всіх у Сибір.
2) Харківський бачить тролейбус з зображенням Сталіна... День Перемоги (святий день)... Голодомор? Який голодомор, дід з сусідньої квартири каже, що голодомор бЕндерівці придумали... Гітлер хто? Відповідають: Як хто? Гітлера переміг... Ефективний менеджер... І далі за логікою.
Питання:
Яка думка в них сформована? Хто з них совок?
Не так все трагічно, як ви описуєте. Більшість молоді, яку я знаю, з елементарною середньою освітою, не кажучи про класичні ВУЗи , чітко визначать ці дві людиноненавистницькі системи і їх провідників. Маргінальні скінхетовські настрої не визначають загального політичного тренду. Зверніть увагу на політиків з Галичини, які у принципі і уособлюють збірні політичні настрої Галичан. Назвіть з них, хто Гітлера вибілює, чи каже, що він є кращим за Сталіна? Останній приклад рішення Львівської і Ів.Франківської міських рад про заборону радянської і нацистської символіки..... Михальчишин і Фаріон, як найрадикальніші спікмейкери Свободи, неодноразово чітко ставили рівність під комунізмом і нацизмом, а що говорити про більшість більш поміркованих політиків. Чи може цим похвалитися депутати від Луганська чи Криму?
Выше приводилась карта результатов выборов по областям. Она не вполне отражает реальную картину, так как основной единицей, от которой в частности избираются депутаты является округ, а не область.
На этих картах представлены принадлежность мажоритарщиков от округов к партиям и результаты партий по округам.
Отредактировано Кирзяк (2013-04-27 00:51:58)
Більшість молоді, яку я знаю, з елементарною середньою освітою, не кажучи про класичні ВУЗи , чітко визначать ці дві людиноненавистницькі системи і їх провідників.
Ключові слова - "яких Ви знаєте". Ви соціально активна людина (певного напряму), відповідно коло Ваше спілкування в більшій масі теж. "Скажи мені хто твій друг і я скажу, хто ти" (с). А статистика каже, що соціально активних людей - 5%. А який відсоток серед них, саме політично активних, а не наприклад, "зелених"? Можливо в силу віку, я маю коротший міст з підлітками і запевняю Вас переважна маса не переймається цими питаннями взагалі, і якщо і має якесь уявлення, то воно сформоване "десь почув".
Особисто чув від 18-ти річної людини, що перша світова війна це коли Україна воювала проти Росії.
Останній приклад рішення Львівської і Ів.Франківської міських рад про заборону радянської і нацистської символіки.....
О! Цей випадок я б взагалі не брав до уваги. Це популізм. Яку нацистську символіку вони заборонили? Вона використовується десь? Чи може вони спалять усі свої прапори з вольфсангелем? А от з комуністичною наробили дурниць. Прапор Китаю відтепер заборонений у Львові? Це рішення скероване виключно проти Прапору Перемоги та при натяжці георгієвської стрічки. І це всім зрозуміло, а "нацистську символіку" вони там згадали для псевдобалансу. А в цілому це рішення вступає в суперечку з ось цим - http://zakon1.rada.gov.ua/laws/show/1684-14 Тому це не більше ніж піар, чим "Свобода" завжди і займалась.
Михальчишин і Фаріон, як найрадикальніші спікмейкери Свободи, неодноразово чітко ставили рівність під комунізмом і нацизмом
Ой вей! Раджу Вам зайти на сайт часопису "Ватра" та почитати тексти та коментарі учасника "Нахтігаль" (кажуть що це Михальчишин ) Особливо запам'ятався один, ось фрагмент з нього: "Тоді як насправді заради навіть спалаху миттєвої симпатії та миттєвого тьохкання серця треба боротись, немовби захищаєш Берлін в 1945–до кінця." - http://www.vatra.cc/sotsial-natsionaliz … alist.html
Так що, будь-ласка, не наводьте їх прикладу. Брехня та популізм.
Це карта відносних переможців, а не абсолютних. Якщо додати сукупні голоси опозиції, і сукупні голоси ПР + КПУ , картина буде дещо інша . Зокрема У Херсонській області у декількох округах сукупно перемогла опозиція, про Закарпаття я вже писав, що уся опозиція майже у двічі більше набрала голосів ніж ПР , але на карті колір ПР бо вона отримала відносну більшість 30%, а опозиція БЮТ 27%+ Удар 20% + Свобода 8 %.
Обрання мажоритарників - це не статистика політичних настроїв, а статистика технологій конкретного депутата, який в залежності від грошового мішка і особливостей регіону розводить піпел. Я пам'ятаю, як на Львівщині обирали такого собі Писарчука, прихильника ПР, тепер він очолює ЛОО ПР. Той пам'ятники УПА фінансував, книжки про ОУН видавав, гроші на храми УГКЦ і УПЦ КП щедро офірував, вихваляв Ющенка. Побудував у себе на базарі церкву УГКЦ .. ну й вдалось обдурити виборців і набрати відносну більшість голосів... Про що це свідчить ? Про політичні настрої виборців, чи про чистої води розвод лохів?!....
Отредактировано Хоперець (2013-04-27 10:15:16)
Ключові слова - "яких Ви знаєте". Ви соціально активна людина (певного напряму), відповідно коло Ваше спілкування в більшій масі теж. "Скажи мені хто твій друг і я скажу, хто ти" (с). А статистика каже, що соціально активних людей - 5%. А який відсоток серед них, саме політично активних, а не наприклад, "зелених"? Можливо в силу віку, я маю коротший міст з підлітками і запевняю Вас переважна маса не переймається цими питаннями взагалі, і якщо і має якесь уявлення, то воно сформоване "десь почув".
Особисто чув від 18-ти річної людини, що перша світова війна це коли Україна воювала проти Росії.
.
Соціально активні люди й визначають настрої суспільства та регіону. Більшість людей взагалі не задумаються над політичними дилемами, а лише про хліб насущний.
Не активні люди раз у кілька років голосують, ось по цьому й визначається їх вибір.
.
Ой вей! Раджу Вам зайти на сайт часопису "Ватра" та почитати тексти та коментарі учасника "Нахтігаль" (кажуть що це Михальчишин ) Особливо запам'ятався один, ось фрагмент з нього: "Тоді як насправді заради навіть спалаху миттєвої симпатії та миттєвого тьохкання серця треба боротись, немовби захищаєш Берлін в 1945–до кінця." - http://www.vatra.cc/sotsial-natsionaliz … alist.htmlТак що, будь-ласка, не наводьте їх прикладу. Брехня та популізм.
Ми говоримо про публічну позицію і заяви, а не потаємні ймовірні утаємничені думки. Політика сприймають за публічну позицію, все інше - це домисли.
З протилежного табору теж така ситуація. Може й у душі деякі спікмейкери ПР теж за Сталіна, думаю, що навіть точно за нього, але публічно засуджують, саме це береться до уваги....
Соціально активні люди й визначають настрої суспільства та регіону.
Ну, так мова була про визначення совковості. А такий зріз слід робити не лише по мінімуму соціально активних.
Вы здесь » Козацькі посиденьки » Политика » 5 патологій українського патріотизму