Сын нардепа Роман Ландик избивает девушку 4.07.2011
Сообщений 1 страница 8 из 8
Поделиться22011-07-12 18:21:01
Не удивляет депутатская вседозволенность, удивляет отсутсвие реакции у четырех мужиков, когда на их глазах по полу за волосы таскают девушку...
Поделиться42011-07-13 16:32:30
Ще один синок, тепер вже Федоровича
Поделиться52011-07-14 17:44:10
Тепер вже всіх відбіліюють
Поделиться62011-07-21 13:13:00
У Харкові охоронець супермаркету зламав щелепу дівчині-касиру
Не хотелось бы думать, что это тенденция восточной Украины...
Поделиться72011-07-23 08:37:55
Вот я заметил, что ряд СМИ постоянно формирует такой взгляд на Восточную Украину, Крым и Россию. Постоянно муссируются, избиения, изнасилования и особенно в заголовках.
Вот, например, заголовки только одной странички новостей одного из украинских агентств:
На Миколаївщині чоловік зґвалтував жінку на очах у міліціонерів
У Севастополі чоловік задушив 9-річну дочку, щоб не народила "нового Чикатила"
У Маріуполі 83-річна мати забила дочку качалкою, не поділивши квартиру
На Одещині чоловік зарубав сокирою дружину, яка не захотіла йти працювати
На Дніпропетровщині бабуся порубала сокирою 6-річну внучку
У Криму п'яний тато зґвалтував 11-річну доньку
У Росії підліток-олігофрен зґвалтував двох малолітніх дітей
Просто чёрные регионы какие-то. Страна орков.
А вот такие заголовки встречаются во всеукраинских СМИ несравненно реже:
В одному з районів Львівської області 18-річний та 21-річний місцеві мешканці зґвалтували школярку.
На Львівщині батько зґвалтував неповнолітню доньку
На Львівщині восьмикласник зґвалтував 11-річного школяра
На Львівщині неповнолітній зґвалтував і вбив односельчанку
Шок! На Львівщині 59-річний чоловік зґвалтував сусіда
И в основном, на местных ресурсах. То есть во всеукраинские СМИ оно как-то не особенно попадает. Думаю, это оттого, что большая часть журналистов центральных СМИ является выходцами из Галичины либо исповедует политкорректные лозунги о том, что про "європейських, витончених львів'ян" либо хорошо, либо ничего.
А мы, как разумные люди, понимаем, что формировать своё мнение по СМИ - значит себя не уважать. Везде встечаются и алкаши, и подонки. И просто люди с атрофированной моралью. Которых и в западных регионах полно. Знаем, плавали. Кстати, слово "рагуль" придумали не "москали" ведь и не "схидняки".
Cповiдь рагуля
Я перестав любити місто як раніше.
В студентські роки любив безпричинно блукати вуличками центру , минати арки прохідних дворів, сидіти на лавочці вдаючи, що чекаю важливої зустрічі.
Місто видавалось витонченим, загадковим, недоступним.
Про Львів взагалі мовчу.
Місяць вступних іспитів був місячником щастя , дотиком до незрозумілої, неповторної монументальності яка п’янила і заворожувала.
За кам’яними стінами не могли жити звичайні люди, так не буває.
Там жили львів’яни.
Івано-Франківськ також перехоплював подих своїми австрійськими мурами , польськими костьолами та єврейськими будинками.
Таких як я франківці називали ходакАми.
Слова рогуль тоді не було.
Я , звичайно не мав довгого немитого волосся і не носив величезний пластмасовий гребінь у задній кишені штанів, але я був з райцентру , що навіть наближено не відповідав масштабам і шику міста.
Міські трималися окремою групою, до нас в гуртожиток навідувались не часто і їхні відвідини нагадували походи людей до зоопарку.
Ми то все розуміли , старались тримати порядок в кімнатах і всіма силами прагнули змавпувати розв’язність франківчан, але не можливо було зкопіювати їхній лоск.
Вони інакше виглядали ззовні.
У них були біліші обличчя, пряма постава і вільний незатравлений погляд.
Це не можна було навіть зіграти.
Так як на Заході ви легко впізнаєте нашу людину серед європейців так саме легко впізнати студента з села.
З часом ми стали майже як вони.
Копіювали їхні зачіски, одяг, манеру розмови.
Вже років за три в селі, на вигляд, легко визначав хто з молоді поступив в інститут, а хто попав в армію чи пішов працювати.
В селі вже наслідували нас.
В райцентрі були свої ходаки з сіл.
Врізалось в пам’ять розмірковування нашого фірмана.
«От, дивИсі»- казав він. «Йдут бабИ з базарУ. Я зразу кАжу котрА наша, а котрА з села. Наші такой віглядают шо пані.»
Навіть після закінчення навчання ми не стали повністю міськими.
Ми були жителями міста, але не стали франківчанами.
І не тому, що не могли.
Ми не хотіли.
Ми зрозуміли, що місто не є абсолютне благо.
Щирості та доброти і в селі не багато, але в місті її ще менше.
В місті більше інтелігентних людей, але це зовсім не означає; більше людей порядних.
В місті більше фальші і маскується вона за багатовіковими мурами значно краще ніж за копицями сіна.
Коли на вулиці до мене, посміхаючись, підходить людина і починає питати про життя – буття і згадувати як ми вчились в 22, 18, 13-ій школі я все таки витискую з себе:
-Вибачте, Ви помиляєтесь. Я не з Франківська.
Місто тепер інше бо ми залишились жити в ньому.
Ми його зіпсували.
Щоденно чуючи мати на вулиці, переступаючи через розкидане сміття, об’їзжаючи запарковані в неположених місцях авто я зле проціджую крізь зуби:
-Село.
Та злість та скоріш на себе.
Треба визнати: ми самі винні.
Ми забрали найкраще з села і не зробили кращим місто.
Ми все зіпсували.
Найгірше з міста ми привезли в село.
Ходаки стали рогулями: це все чого ми досягнули.
Наші діти побудували нове місто.
Велич сірого каменю вони замінили африканською строкатістю, дерев’яні вікна згоріли в пластиковій вакханалії, металеві огорожі з’їла цегляна іржа.
Нема навіть в кого просити вибачення.
Навкруги не має городян.
Навкруги тільки ми.
Пробачте нас сучасні мега-села Львів, Івано- Франківськ, Тернопіль…..
Якщо зможете.
vitaliyke.livejournal.com