Сабайдон написал(а):а грекокатолики моляться за всіх православних християн.... і нікого не проклинають.
Ну насправді в цьому питанні теж є проблеми, знаю про них особисто оскільки зіштовхнувся з ними, коли постало питання вінчання. Греко-католики теж не "толерантні" . Більше того навіть Любомир Гузар заявляв, як на мене, зовсім неприйнятні речі!
Приклад:
Блаженніший Любомир Гузар вважає, що єдина українська церква повинна підпорядковуватись Папі Римському. «Так воно первісно було, і до цього треба вернутись». Також блаженніший вбачає загрозу зі сторони Москви: «Є бажання зі сторони московського патріархату мати дуже поважний вплив на церкву в Україні. Вони стараються присвоїти собі історію київської церкви».
А що говорити про звичайних прихожан, для яких УПЦ МП - секта та підрозділ ФСБ?
Вентерь написал(а):за логікою боротьби має бути і власне український Папа поза Римом
Щодо цього хочу доповнити, що дійсно греко-католиків обурює, що духовний лідер православних в іншій країні. Вони цим дуже люблять дорікати, але при цьому їх ніяк не турбує, той факт, що їхній лідер теж не українець та за кордоном.
Але ми цією дискусією стаємо на дуже слизьку поверхню, думаю, що в кожного з нас є дуже багато претензій та фактів. Цьому ця тема може призвести до конфлікту. І якщо ми маємо бажання її продовжувати, то маємо докласти надзусиль, щоб втримати її у правильному руслі.