Станичник написал(а):Swyst, а нет ли у Вас информации о злоупотреблениях предпринимателей низших уровней? Если есть, дайте ссылку, пожалуйста. Ведь все познается в сравнении.
Говоря о "вершине айсберга", я имел ввиду, что эти крупные злоупотребления крупного бизнеса заметны, и, естественно, наносят непоправимый вред экономике. Однако, многие менее заметные злоупотребления нам неизвестны. Мне кажется, что существующая система упрощенного налогообложения (т. н. "единый налог") слишком либеральна и дает множество "лазеек" для злоупотреблений. Буду благодарен, если сможете предоставить информацию о том, сколько людей в стране получают теневую зарплату, сколько предпринимателей уклоняются от уплаты налогов, сколько случаев несоблюдения трудового законодательства и т. п. Мне все же кажется, что масштабы этих злоупотреблений огромны, и вред, наносимый экономике страны, если не больший, то, наверное, сопоставимый с тем, который приносят крупные "гиганты" бизнеса.
Гаразд спеціально для Вас зробив бліц огляд доступних джерел, за основу візьмо інформацію з
Державний комітет України з питань регуляторної політики та підприємництва
Держкомпідприємництва
Якщо маєте більш актуальну, то прошу надати.
Отож згідно вищенаведених джерел в Україні близько 3 000 000 СПД, значна частина з них не діючі (не займаються підприємцькою діяльністю, думаю що власне вони Вас і найбільше цікавлять).
Ще одна цікаве число - 1014000 - кількість СПД на Єдиному Податку на кінець 2009 року, тобто якщо не враховувати пенсійний Фонд, Ринкові збори, Соцстрахи і т.д. ці люди регулярно - щомісяця приносять державі 202800000 (двісті два мільйони вісімсот тисяч - щомісяця і без запізнень!!!!) паралельно ці люди забезпечили себе роботчим місцем (тобто позбавили державу головного болю щодо їх працевлаштування та ще й отримують від них гроші за це, також ці люди працевлаштували принаймі таку саму кількість людей, тоюто знов ж таки зробили роботу держави)
тобто принаймі кожен третій хоче працювати по закону і його дотримуватись !!!
тепер решта 2 млн на загальній системі оподаткування, з них принаймі половина недіючі і раді були б закрити діяльність, але процедура може тримати більше року і як то кажеш не
помажеш - не поїдеш.
а решта 1000 000 або мають надприбутковий бізнес (що малоймовірно, або працюють майже в ноль)
бо якщо порахувати всі податки, збори, оренди, закупи і т.д. залишеться досить і досить небагато
А у Вас є статистика скільки приносять Великі гіганти? сумніваюсь що ви її знайдете, бо більшість з них працюють на Кіпр і інші офшори . . . які прикривають суперове лобі з капіталістів (по іншому не назвеш у ВР).
Хочу ще раз наголосити, що я в жодному разі не стверджую що підприємці добрі, а заводи погані. Я тільки стверджую що сьогоднішня модель економіки і держави сприяє неопанщині, коли людей насильно заганяють на заводи, а пани-олігархи-капіталісти формують владу і відповідно закони.